Team


Hollands Licht is opgericht door Martijn Blom in 2006.

Sindsdien zijn vrijwel alle projecten in samenwerking met partners tot stand gekomen.


Samenwerkingen conceptontwikkeling

Vanaf 2011 is een samenwerking aangegaan met Xander Vermeulen Windsant en hebben we aan verschillende projecten gewerkt, waaronder Kleiburg. Vanaf 2016 hebben we samen met Denise Koeleveld allerlei renovaties en herontwikkelingsstudies gedaan, zoals De Hoeksteen (architect: Rietveld) en Singer Laren. Daarnaast hebben we in de loop der jaren met een breed scala aan architecten en stedenbouwers samengewerkt.

De ontwikkeling van een concept vindt soms plaats aan de hand van een ambachtelijke, handmatige schets, maar toch vaker door samenwerking in integrale teams of ateliers waarin de benodigde disciplines deelnemen: naast opdrachtgevers en partners, de financieel en technisch adviseurs, ontwerpers, stedenbouwers, communicatie bureaus, et cetera.


Initiatieven & opdrachtgeverschap

In 2011 is de samenwerking Consortium deFlat gestart, waarin KondorWessels Vastgoed, HendriksCPO, Vireo Vastgoed en Hollands Licht partners zijn en gezamenlijk het initiatief hebben genomen voor de herontwikkeling van Kleiburg en daarvoor het concept kluswoningen hebben bedacht.

Met Galdeij & Yong is in 2014 een samenwerking aangegaan voor het project Singer Laren, waarbij de bouwdirectie door Arthur Galdeij is ingevuld en de overall projectleiding door Hollands Licht.


Nieuwe initiatieven gaan wij onderbrengen in het label officeforpublicdevelopment.

Het label officeforpublicdevelopment omvat het werken aan de publieke opgave, zoals: betaalbaar wonen, stedelijke vernieuwing en cultuurgebouwen.