Over Hollands Licht


Wij maken concepten voor vastgoed.

Wij werken in opdracht, maar nemen ook zelf initiatief. Wij lanceren concepten, om tot projecten te komen. In samenwerking met vaste partners maken we uitzonderlijke gebouwen. Wij richten ons op publieke gebouwen, betaalbaar wonen en oude gebouwen met een laatste kans.

Daarnaast organiseren wij netwerken, platforms en (culturele) activiteiten rondom onze initiatieven. Dit is Hollands Licht.


Centraal in onze missie staat goed opdrachtgeverschap, samenwerking en het bedenken van sterke concepten.

Goed opdrachtgeverschap is de rode draad in de organisatie van een project en de vertegenwoordiging van de opdrachtgever, en ook in de samenwerking met partners. Vanuit betrokkenheid en een positief doel, ontstaat een bijzondere energie en een gezamenlijke missie.

Samenwerking is voor ons de manier geworden om te ondernemen, ons te onderscheiden en onze kennis in te kunnen zetten in uitzonderlijke projecten. We werken samen met enkele vaste kennispartners, ontwikkelpartners en investeerders.

Concepten ontwikkelen wij vanuit de verbinding tussen vastgoed en architectuur. Concepten zijn voor ons een voorzichtige schets van de opgave, een eerste stap in de ontwikkeling van de architectuur en tevens het business plan en de haalbaarheid van het project.


Daarnaast organiseren wij netwerken en activiteiten rondom onze initiatieven, zoals de vele activiteiten rondom ons prijswinnende project Kleiburg, de tentoonstelling over de kubusgebouwen van Gerrit Rietveld en het label 'officeforpublicdevelopment' waarin projecten en samenwerkingen met een publiek karakter een plek kunnen krijgen.

 • Wat we doen:


  Hollands Licht realiseert:


  - publieke en culturele voorzieningen in de stad: theaters, musea, hotels, sportgebouwen, overheidsgebouwen, maar ook openbare plekken & pleinen


  - betaalbaar wonen: bijvoorbeeld flatgebouwen, om te transformeren, weer leven te geven, een nieuwe kans te creëren voor een buurt en mensen die een betaalbare woning zoeken, door er bijvoorbeeld kluswoningen in te maken


  - oude gebouwen die een laatste kans verdienen, die kwetsbaar zijn, over het hoofd gezien worden en als ontwikkeling onhaalbaar worden geacht, vaak ook jonge monumenten


  - strategische ingrepen binnen de stad om de grote woonopgave tot stand te brengen, hand in hand met nieuwe publiek-private samenwerkingsvormen voor gebiedsontwikkeling  Veel van onze projecten hebben een 'publiek karakter', vandaar ons label en motto: 'officeforpublicdevelopment'.