Over Hollands Licht


Wij maken concepten voor vastgoed en geven advies.

Wij werken in opdracht, maar nemen ook zelf initiatief. Wij lanceren concepten, om tot projecten te komen. In samenwerking met vaste partners maken we hoogwaardige gebouwen. Wij richten ons vooral op betaalbaar wonen, cultuurgebouwen, monumenten, kantoren en gebiedsontwikkeling.

Daarnaast organiseren wij netwerken, platforms en (culturele) activiteiten rondom onze initiatieven. Dit is Hollands Licht.


Centraal in onze missie staan het bedenken van sterke concepten en die realiseren vanuit een goede samenwerking en eigen initiatief.

Concepten ontwikkelen wij vanuit de verbinding tussen vastgoed en architectuur. Concepten zijn voor ons een voorzichtige schets van de opgave, een eerste stap in de ontwikkeling van de architectuur en tevens het business plan en de haalbaarheid van het project. Conceptontwikkeling kan plaatsvinden in teams of ateliers, die wij voor u kunnen opzetten en waarvoor wij een netwerk van adviseurs en specialisten beschikbaar hebben.

Samenwerking is voor ons de manier geworden om te ondernemen, ons te onderscheiden en onze kennis in te kunnen zetten in uitzonderlijke projecten. We werken samen met enkele vaste kennispartners, ontwikkelpartners en investeerders. We nemen graag initiatief om onze concepten daadwerkelijk te realiseren.


Daarnaast organiseren wij netwerken en activiteiten rondom onze initiatieven, zoals de vele activiteiten rondom ons prijswinnende project Kleiburg, de tentoonstelling over de kubusgebouwen van Gerrit Rietveld, en het label 'officeforpublicdevelopment' waarin projecten en samenwerkingen met een publiek karakter een plek kunnen krijgen.

Voor het thema wonen hebben we samen met Hella Hendriks een nieuw netwerk opgericht: De Betaalbare Stad.

 • Wat we doen:


  Hollands Licht richt zich op:  - betaalbaar wonen


  - cultuurgebouwen


  - monumenten


  - kantoren


  en


  - gebiedsontwikkeling  Ons motto:


  'officeforpublicdevelopment'.