Over Hollands Licht


Wij maken concepten voor vastgoed.

Wij werken in opdracht, maar nemen ook zelf initiatief. Wij lanceren concepten, om tot projecten te komen. In samenwerking met vaste partners maken we uitzonderlijke gebouwen. Wij richten ons op publieke gebouwen, nieuwe behoeftes in de stad, en oude gebouwen met een laatste kans.

Daarnaast organiseren wij netwerken, platforms en (culturele) activiteiten rondom onze initiatieven. Dit is Hollands Licht.


Centraal in onze missie staat goed opdrachtgeverschap, samenwerking en het leggen van de verbinding tussen architectuur en vastgoed.

Goed opdrachtgeverschap is de rode draad in de organisatie van een project en de vertegenwoordiging van de opdrachtgever, en in de samenwerking met partners. Vanuit betrokkenheid en een positief doel, ontstaat een bijzondere energie en een gezamenlijke missie.

Samenwerking is voor ons de manier geworden om te ondernemen, ons te onderscheiden en onze kennis in te kunnen zetten in uitzonderlijke projecten. We werken samen met enkele vaste ontwikkelpartners en investeerders.

De verbinding tussen architectuur en vastgoed, wordt gelegd door het ontwikkelen van concepten. Een voorzichtige schets van de opgave, is de eerste stap in de ontwikkeling van architectuur en het business plan.


Daarnaast organiseren wij netwerken en activiteiten rondom onze initiatieven, zoals de vele activiteiten rondom ons prijswinnende project Kleiburg, de tentoonstelling over de kubusgebouwen van Gerrit Rietveld en ons label 'office for public development' waarin projecten en samenwerkingen met een publiek karakter een plek kunnen krijgen.

 • Wat we doen:


  Hollands Licht maakt:


  - publieke voorzieningen in de stad: theaters, musea, hotels, sportgebouwen, overheidsgebouwen, maar ook openbare plekken & pleinen


  - flats: om te transformeren, weer leven te geven, een nieuwe kans te creëren voor een buurt en mensen die een betaalbare woning zoeken, door er bijvoorbeeld kluswoningen in te maken


  - oude gebouwen die een laatste kans verdienen, die kwetsbaar zijn, over het hoofd gezien worden en als ontwikkeling onhaalbaar worden geacht


  - nieuwe behoeftes in de stad, die vaak ontstaan als ‘cross over’, tussen het publieke domein en de individuele behoefte aan voorzieningen, duurzaamheid & een gezond leven ...


  'Publieke waarde' is de rode draad in onze projecten, vandaar ons label: 'office for public development'.