Grands ensembles in Caen

18-10-2021

Vanaf 6 oktober is de tentoonstelling over Kleiburg en Gran Parc, te zien in Caen, Normandie.


Kleiburg en Gran Parc, beiden renovaties van flatgebouwen uit de modernisme, en beiden winnaars van de EU Mies van der Rohe Award, zijn nu beiden te zien in deze tentoonstelling in Caen.

Van beide projecten is uitgebreide documentatie te zien, foto's van interieurs, maquettes op verschillende schaalniveaus, en video's met interviews en achtergrondinformatie.

Bovendien zijn woonprojecten geselecteerd uit de rijke historie van de EU Mies van der Rohe Award, uit onder andere Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Finland, Ierland, Engeland, Spanje, Belgie, Frankrijk en Nederland

Bijzonder is de tijdlijn, die de levensduur van projecten toont, en de tweede kans die Gran Parc en Kleiburg door hun renovatie hebben gekregen; en het korte leven dat helaas het lot is van veel projecten uit diezelfde periode, ondanks hun kwaliteiten en recente herwaardering.


De tentoonstelling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Mies Foundation uit Barcelona, de Cite de l'Architecture uit Parijs en Le Pavilion uit Caen, in het kader van de Biennale d'Architecture et Urbanisme die van 6 tot 10 oktober 2021 in Caen heeft plaatsgevonden.


De tentoonstelling is nog tot 20 februari 2022 te zien in Le Pavillion in Caen.

Het adres is hier te vinden: Le Pavillion, Caen.

Een korte toelichting is te vinden op de site van de Biennale d'Architecture et Urbanisme de Caen.